Wat is al geregeld?

Als een gepensioneerde deelnemer van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer overlijdt, dan volgt een hectische tijd. Toch wordt een aantal zaken vanzelf geregeld. Welke dat zijn, leest u hier.

Moet u het overlijden melden?

Woonde de overledene in Nederland? Dan krijgen wij daar automatisch bericht van. Woonde de overledene in het buitenland? Dan ontvangen wij niet automatisch bericht. U moet dit als nabestaande dan zelf aan ons melden. Ook moet u een overlijdensakte aan ons opsturen of mailen.

Wanneer is de laatste pensioenbetaling van Rail & OV?

De laatste pensioenbetaling is in de maand van overlijden. Het maakt niet uit op welke dag het overlijden is. Wij betalen die maand nog het volledige pensioen van Rail & OV.

Over de overlijdensuitkering

Bent u de partner van een overleden deelnemer? Dan heeft u meestal recht op een overlijdensuitkering van Rail & OV. Deze eenmalige uitkering betalen wij automatisch op het rekeningnummer waar ook de laatste pensioenbetaling op werd gedaan. Onze overlijdensuitkering bedraagt driemaal het bruto pensioen van de maand van overlijden. Op de overlijdensuitkering houden wij geen belasting in.

De laatste jaaropgaaf

Wij sturen de laatste jaaropgaaf binnen 3 maanden naar het laatst bekende adres van de overledene. Als dat niet gewenst is, dan kunt u een ander adres kiezen. Vult u in dat geval het aanvraagformulier jaaropgave i.v.m. overlijden in. Als u de jaaropgaaf kwijt bent, kunt u met hetzelfde formulier een kopie opvragen.