Onze dienstverlening


We helpen u telefonisch, online en persoonlijk

Bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer vinden wij het belangrijk dat u met al uw vragen gemakkelijk bij ons terecht kunt.

Bekijk hier onze jaaragenda voor al onze activiteiten


Wat is er mogelijk?

Voor al uw pensioenvragen kunt u ons bellen op telefoonnummer 030 232 9325. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Wilt u liever mailen? Mailen mag altijd. Het e-mailadres is: pensioen@railov.nl. We zorgen ervoor dat u binnen 5 tot 10 werkdagen antwoord krijgt. De exacte doorlooptijd laten wij u weten in de ontvangstbevestiging.

Onze Chatbot Annemiek weet ook veel. Om te chatten met Annemiek klikt u op het blauwe icoontje (rechtsonder) op onze website. Annemiek helpt u graag verder. Tussen 9:00 tot 17:00 uur kunt u met een medewerker chatten.

Hulp bij uw pensioenkeuzes

Geen keuzestress met de Keuzehulp! Zet de eerste stap naar een pensioen dat bij u past.

Wilt u nu nog niet diep in de cijfers duiken, maar alvast oriënteren op wat u nu eigenlijk wilt rondom uw pensioen? Heel verstandig. Gaat u eens naar onze Keuzehulp op de website. Wij beloven u: u zult verrast zijn door wat er allemaal mogelijk is. Zo krijgt u alvast een idee welk pensioen straks het beste bij u past. U vindt hier de Keuzehulp.

Wilt u nog niet met pensioen maar wilt u wel met ons praten over de keuzes die u straks kan maken? En vindt u het fijner om samen de keuzehulp in te vullen? Kom dan naar het Pensioencafé Keuzehulp.

Let op! Heeft u uw keuzes al gemaakt en wilt u uw pensioenaanvraag met ons doornemen? Maak dan een afspraak voor het reguliere Pensioencafé.

Binnenkort met pensioen?

Gaat u binnen nu en 6 maanden met pensioen? En u wilt uw aanvraag met ons doornemen? Meld u dan aan voor het pensioencafé bij ons op kantoor! U kunt zich hier inschrijven. We nemen uw pensioenkeuzes en het aanvraagformulier met u door en zorgen dat u het pensioen met een gerust hart kunt aanvragen. We geven u de laatste tips en vertellen wat u de komende tijd nog kunt verwachten.

Uw vragen kunnen we uiteraard ook telefonisch heel goed beantwoorden. Bel ons gerust voor al uw vragen.

Let op: we kunnen tijdens het pensioencafé geen pensioenberekeningen maken over arbeidsongeschiktheid en echtscheiding.

Spreekuur op kantoor of online

Begrijpt u de pensioenplanner of de keuzemogelijkheden niet goed? Maakt u dan een afspraak voor het spreekuur. Het spreekuur kan via beeldbellen (Teams), telefonisch en op kantoor. Voordeel van Teams is dat wij u ook beeld kunnen laten zien. Tijdens het spreekuur kunnen we diverse vragen beantwoorden over uw pensioen. Ook vragen over de gevolgen van arbeidsongeschiktheid of echtscheiding kunnen we beantwoorden.

Bel voor het maken van een (online) afspraak (030 232 93 25).

Let op: we kunnen tijdens het spreekuur geen pensioenberekeningen maken over arbeidsongeschiktheid en echtscheiding.

Bij u in de buurt

Wij toeren ieder jaar met de Pensioenbus door Nederland. U hoort het van uw werkgever als de bus in uw regio langskomt. Hier leest u meer informatie over onze dienstverlening. We ontmoeten u graag On Tour!

Voorlichting

Regelmatig organiseren wij online bijeenkomsten over verschillende onderwerpen. Aan een online bijeenkomst kunt u gratis deelnemen. U volgt de bijeenkomst via uw laptop, computer, tablet of mobiele telefoon vanaf een plek die u prettig vindt. Tijdens de bijeenkomst vertelt een van onze specialisten u alles over het gekozen thema. Uw vragen stelt u eenvoudig direct via de chat. Kijk in de agenda welke bijeenkomsten wij de komende periode organiseren en meld u aan.