Pensioencursussen


Regelmatig biedt het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer u als aangesloten werkgever pensioencursussen aan. Benieuwd naar de cursussen? Hieronder vindt u meer informatie over de cursussen:

Datum Tijdstip Activiteit Onderwerp
31 oktober 2023 10:00 - 13:00 Themabijeenkomst Pensioen & RVU


Inhoud

Basiscursus

In deze basiscursus van drie halve dagen vertellen wij u meer over het pensioenstelsel in Nederland en specifiek de kenmerken van de pensioenregeling van Rail & OV. Hieronder leest u wanneer.

Themabijeenkomst Pensioen & RVU

Inmiddels hebben meerdere werkgevers afspraken gemaakt over een regeling waarbij medewerkers met een RVU eerder met pensioen kunnen. Weet u hoe die regeling werkt samen met het pensioen? En hoe uw medewerker hiervoor berekeningen in de pensioenplanner maakt? Meld u aan voor de themadag over de RVU-regeling en de pensioenplanner van Rail & OV. In één ochtend praten wij u helemaal bij!


Aanmelden

Ik meld mij aan voor een cursus

Let op: Vult u in plaats van uw klantnummer de naam van de aangesloten werkgever in waarvoor u werkt.

Plaats

Deze cursus wordt online gegeven via MS Teams.

Kosten

U kunt als aangesloten werkgever deze cursussen kosteloos volgen. Wij nemen de kosten van de cursussen voor rekening.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw contactpersoon. U vindt de contactgegevens hier.

Lees hieronder de ervaring van Ellen

Ellen Kloosterman klein.JPG

Ellen Kloosterman is HR-adviseur. Ze krijgt geregeld vragen van medewerkers over pensioen. Voor haar een reden om zich meer in dit onderwerp te verdiepen. “Vooral medewerkers die fysieke problemen hebben, stellen mij vragen zoals: ‘Kan ik eerder met pensioen?’ en ‘Hoe lang moet ik nog doorwerken?’. Tot voor kort stuurde ik ze dan door naar het pensioenfonds. Maar na het volgen van de basiscursus Pensioen van het pensioenfonds beantwoord ik de vragen zelf!