Geld

Geen verhoging van uw pensioen per 1 januari 2024

Geen verhoging van uw pensioen per 1 januari 2024 Gepubliceerd op 01/12/2023

Het bestuur van Rail & OV heeft besloten uw pensioen per 1 januari 2024 niet te verhogen. Voor dit besluit kijkt Rail & OV altijd naar de ontwikkeling van de prijzen over de periode tussen 1 oktober van het voorgaande jaar en 30 september van het lopende jaar, zoals die door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) worden gepubliceerd. Dit jaar heeft het CBS een daling van de prijzen vastgesteld van 1,39%.

We realiseren ons goed dat u weinig merkt van de prijsdalingen bij de dagelijkse boodschappen. Vorig jaar was de inflatie nog zeer hoog en daarom hebben we uw pensioen per 1 januari 2023 verhoogd met 13,53%.

Waarom het pensioen komend jaar niet wordt verhoogd, lichten wij hier verder toe.

Bouwt u pensioen op? Dan ontvangt u in januari een brief. In de brief staan ook het nieuwe premiepercentage, het opbouwpercentage en de franchise. Vanaf eind december vindt u deze informatie ook op onze website.

Ontvangt u al pensioen? Dan ontvangt u in december een brief over het indexatiebesluit. In januari 2024 ontvangt u de pensioenspecificatie met daarin uw netto pensioen in 2024.