Uw pensioen aanvragen


Anderhalf jaar voor uw AOW-leeftijd krijgt u van ons informatie over het aanvragen van uw pensioen.


Over meer dan zes maanden met pensioen

Kijk in de pensioenplanner en maak een berekening. Kijk eens in uw digitale dossier in Mijn Rail & OV. Hier vindt u de meest gestelde vragen, uw actuele pensioen. Ook kunt u met de pensioenplanner zelf berekeningen maken van uw pensioen. Met de pensioenplanner in Mijn Rail & OV kunt u zelf al uw keuzes rondom uw pensioen in kaart brengen. U ziet meteen wat de gevolgen van uw keuzes zijn. U vindt de pensioenplanner in Mijn Rail & OV. U logt veilig in met uw DigiD.

Hulp nodig? We helpen u graag. Hier leest u de mogelijkheden.


Binnen nu en zes maanden met pensioen

Ga naar de pensioenplanner en vraag uw pensioen aan. Heeft u met de pensioenplanner uw keuzes al doorgerekend? Maar wilt u alles voor de zekerheid toch nog even met ons doorspreken voordat u uw pensioen echt aanvraagt? Schrijf u dan in voor het pensioencafé. Wij nemen uw aanvraag ouderdomspensioen door, geven de laatste tips en vertellen wat u de komende tijd nog kunt verwachten.


Bereken zelf het nettobedrag van uw pensioen

Met de pensioenplanner kunt u uw persoonlijke situatie bekijken. U maakt zelf berekeningen van uw pensioen. U vindt de pensioenplanner in Mijn Rail & OV. U logt in met uw DigiD. 


Vraag uw pensioen aan

Heeft u uw keuzes gemaakt? Dan kunt u het pensioen aanvragen via de pensioenplanner. Wij ontvangen graag twee maanden voor uw gewenste pensioendatum de aanvraagformulieren van u.


Hulp bij het aanvragen

Bel ons gerust. Wij vertellen u graag meer over het gebruik van de pensioenplanner en de verschillende keuzes. 


U bent (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt?

Dan kunt u helaas geen gebruik maken van de pensioenplanner. Neemt u voor het maken van berekeningen en het aanvragen van uw pensioen 6 maanden voor uw gewenste pensioendatum contact met ons op.