Je collega's


Wie kunnen je nu beter vertellen hoe het is om bij ons te werken dan je toekomstige collega's?


Van trainee tot portefeuille manager Externe mandaten

Joseph is Portefeuille manager Externe Mandaten

Joseph

Brede interesse

In 2011 ben ik als management trainee gestart bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. Ik heb in Tilburg de masters Finance en Strategisch Management gevolgd. Ik heb een financieel profiel, maar combineer dat met een brede interesse. Tijdens mijn traineeship wilde ik uitvinden wat ik nu echt leuk vind en welke richting het beste bij me past. Het traineeship van Rail & OV bood mij daar uitstekende mogelijkheden voor. Zo heb ik zeer uiteenlopende opdrachten gedaan. Niet alleen bij het directoraat Vermogensbeheer, maar bijvoorbeeld ook bij de afdelingen HRM en Klantcommunicatie. Die breedte sprak mij aan.


Doorstromen

Na anderhalf jaar als trainee werkzaam te zijn geweest ben ik begin 2013 doorgestroomd naar de functie van beleggingsstrateeg. Ik heb mij beziggehouden met het beleggingsbeleid van Rail & OV. In bijna vijf jaar tijd heb ik hier veel geleerd en met plezier gewerkt. Eind 2017 solliciteerde ik naar de functie van portefeuille manager externe mandaten en werd aangenomen. Ik had zin in een nieuwe uitdaging!


Nieuw vakgebied en reizen naar het buitenland

Als portefeuille manager externe mandaten ben ik medeverantwoordelijk voor de selectie en monitoring van externe vermogensbeheerders. Met een team van vier personen zijn we nauw betrokken bij alle externe vastrentende- en aandelenmandaten. Wij willen minimaal één keer per jaar bij onze managers in het buitenland langs te gaan. Het reizen naar onder meer London en New York hoort bij onze functie. Deze reizen maken het werk uitdagend en afwisselend.


De sfeer is informeel en laagdrempelig

Jolanda is Receptioniste

Jolanda

De veelzijdigheid maakt het leuk

“Via het uitzendbureau ben ik in 2007 als receptioniste aan de slag gegaan bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. Daarvoor was ik secretaresse bij een accountantsbureau en bij een advocatenbureau.

Bij Rail & OV is elke dag weer anders en dat maakt het werk zo leuk. De telefoon gaat de hele dag. Tussendoor ben ik druk met het inrichten van onze vergaderzalen. Ook houd ik mij bezig met de reserveringen van de vergaderzalen en parkeerplekken.


Een warme ontvangst

Ik vind het belangrijk dat iedereen een kop koffie en een warm gevoel krijgt bij binnenkomst in ons kantoor. Dat geldt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers. Ik ben altijd op de hoogte als een nieuwe medewerker begint aan zijn of haar eerste werkdag; ik wens diegene dan veel werkplezier toe.


Goede sfeer

Als receptioniste maak ik deel uit van het team van collega’s en dat voelt goed. De sfeer binnen de organisatie ervaar ik als laagdrempelig. Ik vind het een prettige en fijne omgeving om in te werken.


Vroeger en nu

Vergeleken met vroeger komen er nu meer deelnemers en gepensioneerden op het spreekuur om vragen te stellen en uitleg te krijgen over hun persoonlijke pensioensituatie. Na afloop lopen ze vaak tevreden en gerustgesteld de deur uit. Dat vind ik mooi om te zien. Daar doen we het immers voor!”


Samen goede resultaten neerzetten

Alwin is Projectleider

Alwin uitsnede

Mensen goed leren kennen

“Sinds 2017 ben ik hier werkzaam als projectleider. Doordat we een kleinere organisatie zijn ben ik betrokken bij meerdere projecten. Zo ben ik projectleider van het project Flexibel werken en houd ik me bezig met LEAN, een manier van efficiënt werken waarbij de gehele organisatie zich richt op het creëren van toegevoegde waarde voor de klant. Deze variëteit aan projecten maakt mijn werk erg leuk. En ik leer mijn collega’s goed kennen.


Samen oplossingen bedenken

De meeste veranderingen pak ik samen met een team van collega’s als project op en daarbij hanteren we Prince2 als methode. Maar er is ook ruimte om Scrum & Agile te werken. Ik vind het mooi om met een team een opdracht aan te nemen en er met z’n allen voor te zorgen dat er een goed resultaat wordt neergezet. En successen worden gevierd! Met een gezellige borrel in de binnenstad van Utrecht.


Goede balans werk en privé

Ik werk 36 uur per week. Op woensdagmiddag ben ik vrij; op woensdagochtend werk ik vanuit huis. Dit is handig voor mij, ik breng de kinderen naar school en haal ze ook weer op. Ik heb alle mogelijkheden en faciliteiten om vanuit huis mijn werk efficiënt te kunnen uitvoeren.


Verschuivingen

De pensioenwereld is een interessante sector die constant in beweging is. Ik vind het mooi om als projectleider collega’s enthousiast te maken én te houden voor de veranderingen om ons heen”.


Korte lijntjes en open communicatie

Angela is Senior Pensioenjurist

Angela

Hartje centrum

Ik ben bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer komen werken vanwege de (geringe) grootte van het bedrijf. Maar de ligging heeft zeker ook meegespeeld: in het centrum van Utrecht, vlakbij het centraal station! Het kantoor van mijn vorige werkgever lag op een somber industrieterrein. Ik ging altijd met de auto naar mijn werk en in de lunchpauze bleef ik vaak binnen, want buiten was er weinig te beleven. Nu ga ik met de trein naar mijn werk en heb ik geen last van files. En in de lunchpauze loop ik samen met mijn collega’s langs de grachten van Utrecht. Dat vind ik heerlijk!


Goede afstemming

Ik houd me voornamelijk bezig met bestuursstukken, voor zowel de juridische kant als de beleids- en uitvoeringskant. Om mijn werk goed te kunnen doen werk ik nauw samen met onze opdrachtgevende klanten en met andere afdelingen binnen Rail & OV. Eens in de twee weken hebben we een ketenregie-overleg. Hier worden de complexe problemen met elkaar besproken en wordt het plan van aanpak goed met elkaar afgestemd. Dit werkt erg goed.


Open communicatie

Het voordeel van het werken bij een kleiner bedrijf als Pensioenfonds Rail & OV zijn de korte lijntjes. Je weet bij wie je op welke afdeling terecht kunt en je loopt gemakkelijk naar elkaar toe, ook naar bestuurders. De communicatie vanuit het bestuur vind ik ‘open’. Medewerkers worden bij zoveel mogelijk zaken betrokken.


Kennis delen

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de pensioenwereld. Ik bezoek daarom regelmatig congressen en seminars. De kennis die ik vergaar deel ik met mijn collega’s. En zit er een grote verandering aan te komen die gevolgen heeft voor onze bedrijfsvoering, dan geef ik een presentatie aan mijn collega’s. Na afloop worden er vaak nuttige vragen gesteld. Zo houden we onze kennis op peil, leren we van elkaar en kunnen we onze klanten optimaal bedienen.


Ze hebben elke keer weer met me meegedacht, dat vind ik zó tof!

Cynthia is Procesmedewerker Informatisering & Change

Cynthia groter

Ik heb hier een vak geleerd

“Een paar jaar heb ik medische biologie gestudeerd. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt in een ondersteunende functie in het onderwijs. Ik wilde graag administratief werk gaan doen op een backoffice. Dat past bij mij. Toen ik bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer op de pensioenadministratie binnenkwam was ik echt een ‘pensioenmaagd’, ik wist niets van pensioenen. Ik kwam er snel achter dat ik het leuk vond om met brieven voor deelnemers en gepensioneerden bezig te zijn, ze echt tot in de puntjes goed te maken. Ik kreeg de kans om mij hier fulltime mee bezig te houden. Samen met de collega’s van de afdeling Informatisering & Change zorgden we ervoor dat de brieven geautomatiseerd naar onze deelnemers en gepensioneerden werden gestuurd.


Een nieuwe kans

Na een paar jaar begon het te kriebelen en wist ik dat het tijd werd voor iets anders. Samen met mijn toenmalige manager en een coach ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe richting. En eigenlijk was het al snel duidelijk dat ik graag in de Informatisering aan de slag wilde. En die kans heb ik gekregen! Ik kon aan de slag bij de Servicedesk, de afdeling die het aanspreekpunt is voor gebruikers, leveranciers en beheerders over alles wat met Informatisering te maken heeft. Heel leerzaam en het gaf me een mooi kijkje in alle aspecten van Informatisering.


Doen wat je het leukst vindt

In die functie kwam ik in aanraking met de DNB-controls op het gebied van Informatiebeveiliging. Dat werd een steeds groter deel van mijn werk en ik vond het erg leuk om me hier mee bezig te houden. Toen de mogelijkheid voorbij kwam om dat fulltime te gaan doen en me hier in te specialiseren heb ik mijn kans gegrepen en gesolliciteerd. En nu mag ik doen wat ik het leukst vind!

Dus na hier eerst het pensioenvak geleerd te hebben mocht ik vervolgens een kijkje nemen in de Informatisering en heb ik nu de kans gekregen om me verder te specialiseren in de controls op de Informatiebeveiliging. Ze hebben elke keer weer met me meegedacht, dat vind ik zó tof!”

We zijn een relatief kleine, overzichtelijke organisatie waarin mensen elkaar kennen en omgangsvormen informeel zijn.

Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk de vacatures