We zijn uit elkaar. Wat moet ik doorgeven?

Als u uit elkaar gaat, ontvangen wij graag een aantal formulieren en afspraken van u. Kijkt u hieronder bij getrouwd/geregistreerd partner of samenwonen.

Bent u getrouwd of geregistreerde partners?

Dan krijgt Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer automatisch van uw gemeente (basisregistratie personen) door wanneer u bent gescheiden.

Wilt u dat Rail & OV uw ouderdomspensioen verdeeld?

Dan moet het pensioenfonds op de hoogte worden gesteld van de scheiding en de eventuele afwijkende afspraken. Het verzoek tot verdeling kan binnen twee jaar na echtscheiding door u óf uw ex-partner aangevraagd worden. Ondertekent u beiden het verzoek tot verdeling? Dan kunt u de verdeling tot vijf jaar na echtscheiding aanvragen. Stuur of mail ons een kopie van uw echtscheidingsconvenant en het formulier Mededeling van scheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen. Na vijf jaar werken wij niet meer mee aan verdeling van het pensioen. 

Woont u samen?

Meldt u het beëindigen van uw samenwonen aan Rail & OV via het formulier Verklaring einde samenwonen. Daarnaast vragen we u de gemaakte afspraken aan ons door te geven.

Heeft u de afspraak gemaakt om het ouderdomspensioen te verdelen? En wilt u dat Rail &OV dit pensioen verdeeld? Stuur of mail ons na het einde van uw samenwonen een kopie van uw echtscheidingsconvenant en het formulier Mededeling van scheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen. Het verzoek tot verdeling kan binnen twee jaar na echtscheiding door u óf uw ex-partner aangevraagd worden. Ondertekent u beiden het verzoek tot verdeling? Dan kunt u de verdeling tot vijf jaar na echtscheiding aanvragen. Na vijf jaar werken wij niet meer mee aan verdeling van het pensioen.