Doorgeven dat u uit elkaar bent


Als u uit elkaar gaat, ontvangen wij graag een aantal formulieren en afspraken van u. Kijkt u hieronder bij getrouwd/geregistreerd partner of samenwonen.


U was getrouwd of geregistreerde partners

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer krijgt automatisch van uw gemeente (via de Basisregistratie Personen) door wanneer u bent gescheiden.

U wilt dat Rail & OV uw ouderdomspensioen verdeelt

Heeft u afspraken gemaakt over de verdeling? Geef die (afwijkende) afspraken aan ons door. De aanvraag tot verdeling kan binnen twee jaar na echtscheiding door u óf uw ex-partner aangevraagd worden. Ondertekent u beiden de aanvraag tot verdeling? Dan is het mogelijk de verdeling tot vijf jaar na echtscheiding aan te vragen. Stuur of mail ons een kopie van uw echtscheidingsconvenant en het formulier Mededeling van scheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen. Na vijf jaar werken wij niet meer mee aan verdeling van het pensioen. 


U woonde samen

Bent u uit elkaar? Geef dit via het formulier Verklaring einde samenwonen aan Rail & OV door. Daarnaast vragen we u de gemaakte afspraken aan ons door te geven.

U wilt dat Rail & OV uw ouderdomspensioen verdeelt

Heeft u de afspraak gemaakt om het ouderdomspensioen te verdelen? Stuur of mail ons na het einde van uw samenwonen de (in het convenant) vastgelegde afspraken en het formulier Mededeling van scheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen. De aanvraag tot verdeling kan binnen twee jaar na uit elkaar gaan door u óf uw ex-partner aangevraagd worden. Ondertekent u beiden de aanvraag tot verdeling? Dan is het mogelijk de verdeling tot vijf jaar na echtscheiding aan te vragen. Na vijf jaar werken wij niet meer mee aan verdeling van het ouderdomspensioen. Als u het ouderdomspensioen niet verdeelt, hoeft u de afspraken niet aan ons door te geven. Het partnerpensioen blijft wel gereserveerd voor uw ex-partner.