U regelt de nalatenschap


Als iemand overlijdt, dan kan het zijn dat u in het testament van de overledene wordt aangewezen om de financiële zaken te regelen. Op deze pagina staat een aantal zaken waar u als executeur testamentair rekening mee kan houden.


U bent benoemd tot executeur testamentair

Dan is het handig voor u om rechtstreeks informatie te ontvangen over het pensioen van de overledene. Stuur of mail ons daarvoor het gedeelte van het testament waarin u bent aangewezen als executeur testamentair. Stuur ook de machtiging correspondentie en een kopie van het legitimatiebewijs van de overledene naar ons toe. Dan regelen wij voor u dat de correspondentie naar uw adres wordt gestuurd.


De overledene woonde in het buitenland

Dan ontvangen wij niet automatisch een melding van overlijden. Stuur in dit geval een kopie van de overlijdensakte op via de post of mail. En bij vragen kunt u altijd met ons contact opnemen.


De bankzaken regelen

De betalingen die de overledene nog krijgt, maken wij over op het rekeningnummer van de overledene. U kunt als executeur testamentair bij de bank toegang tot de bankrekening aanvragen. Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer kan u niet rechtstreeks betalen.


Zeg de bankrekening niet te snel op

Zegt u de bankrekening van de overledene niet te snel op. De laatste pensioenbetaling is rond de 26e van de maand van overlijden. Deze laatste betaling en de overlijdensuitkering maken wij over op de bankrekening van de overledene. De overlijdensuitkering betalen wij binnen 2 maanden na overlijden.


De laatste jaaropgaaf

Heeft u zich als executeur testamentair bij ons aangemeld? Dan sturen wij de laatste jaaropgaaf binnen 3 maanden naar uw adres.