Uw mening over beleggen en pensioen

Het onderzoek over beleggen en pensioen

Onderzoek: 23 maart t/m 9 april 2023

Of u nu werkt, niet meer werkt of met pensioen bent: wij zijn er voor u. Daarom vinden we het belangrijk om te weten hoe u aankijkt tegen beleggen en pensioen. Het onderzoek vond plaats tussen 23 maart en 9 april 2023.

Beleggen en pensioen

Beleggen is nodig voor een goed pensioen maar brengt ook risico’s met zich mee. Iedereen denkt hier verschillend over. Zoekt u meer zekerheid? Of mogen wij best een verantwoord beleggingsrisico nemen als dat de kans vergroot op een hoger pensioen?
In het onderzoek vroegen we u om uw voorkeur aan te geven.

Onderzoek door onderzoeksbureau IG&H

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau IG&H. Alle (ex-)deelnemers en pensioengerechtigden waarvan wij het e-mailadres hebben, kregen via e-mail een uitnodiging voor het online onderzoek.

Aanmelden voor een volgend onderzoek?

Wij vragen regelmatig om uw mening. Wilt u dan meedoen? Geef dan uw e-mailadres op in Mijn Rail & OV en vink aan dat we u per e-mail mogen benaderen.

Veelgestelde vragen over het onderzoek beleggen en pensioen

Ja, pensioen verandert en daarvoor moeten keuzes gemaakt worden. Dat doen we uiteraard het liefst ook op basis van uw input.

De uitkomsten zijn belangrijke informatie voor overleg over de pensioenregeling. De pensioenregeling is er voor alle (ex-)deelnemers en pensioengerechtigden. De uitkomsten geven een beeld van hoe de belanghebbenden van het pensioenfonds kijken naar belangrijke thema’s die spelen. Ook in het licht van de uitwerking van het pensioenakkoord.

Ja, het onderzoek is anoniem. De uitkomsten worden anoniem verwerkt en er is geen link tussen uw persoonlijke gegevens en de uitkomsten.