groen

Rail & OV naar vierde plek op ranglijst duurzaam beleggen

Rail & OV naar vierde plek op ranglijst duurzaam beleggen Gepubliceerd op 21/12/2023

Jaarlijks presenteert de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) een benchmarkonderzoek over maatschappelijk verantwoord beleggen door de 49 grootste pensioenfondsen van ons land. Dit jaar steeg Rail & OV 9 plaatsen op de ranglijst naar een mooie 4de plek.

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijk speerpunt in het beleggingsbeleid van Rail & OV. Het is daarom mooi om te merken dat onze inspanningen ook gezien en gewaardeerd worden door de professionele buitenwereld.

Concrete voorbeelden van punten en acties die bijdroegen aan deze mooie score waren de formulering van het impactbeleid en de verdere implementatie van ons klimaatbeleid. Verder valt op dat we goed gescoord hebben op communicatie en het betrekken van de deelnemers bij ons MVB-beleid. Voorbeelden hiervan zijn het MVB-jaarverslag en MVB-bijeenkomsten en webinars die we hebben gehouden met onze deelnemers.

De VBDO-benchmark is een onafhankelijke graadmeter voor het geformuleerde MVB-beleid door pensioenfondsen en de uitvoering ervan.

Meer weten? De gehele publicatie van VBDO is hier terug te vinden.