Op maandag 15 juli vindt er onderhoud plaats aan Mijn Rail & OV. Mogelijk kunt u tijdens de werkzaamheden even niet inloggen. Onze excuses voor het ongemak.

Header juni 2024

Aanpassing pensioenreglement

Aanpassing pensioenreglement Gepubliceerd op 01/07/2024

Per 1 juli 2024 wordt het reglement van Pensioenfonds Rail & OV aangepast. De wijzigingen zijn:

  • Een aantal artikelen uit het reglement wordt duidelijker omschreven.
  • Heeft u geen vaste woon- en verblijfplaats en ontvangt u van ons een uitkering? Dan vragen wij vier keer per jaar een bewijs van in leven op. Dit opvragen gebeurde al, maar is nu ook vastgelegd in het reglement (artikel 5.2 lid 5 van het reglement).
  • Kiest u na uw dienstverband voor vrijwillige voortzetting? Dan maakt u vóór de vrijwillige voortzetting ingaat de keuze of u volledig of voor een gedeelte vrijwillig wilt voortzetten. Deze keuze kan na ingang van de voortzetting niet meer aangepast worden (artikel 12.6 lid 3).

In het reglement is verder de uitruilkeuze “pensioen op twee levens” (gelijk pensioen na overlijden voor mijn partner en mij) duidelijker omschreven. Ook is vastgelegd dat u bij deze keuze niet kan kiezen om het ouderdomspensioen de eerste jaren te verhogen via de keuze eerst meer pensioen en later minder (zie artikel 13.8).

U kunt ons gewijzigde pensioenreglement vinden op onze documentenpagina.