Onderweg met Henriëtte Greve


'Ik heb alle keuzes doorgesproken in het online pensioencafé van Rail & OV.'

Henriëtte Greve was servicemedewerkster bij NS

Henriëtte Greve


‘Ik was eigenlijk van plan om op 1 januari 2022 met pensioen te gaan. Mijn man is ook met pensioen, en het is natuurlijk heerlijk om straks samen daarvan te kunnen genieten.

Vanwege de reorganisatie kreeg ik van NS de kans te kiezen voor de RVU-regeling of een transitievergoeding. Die transitievergoeding pakte voor mij iets gunstiger uit. Ik kan nu stoppen op 1 september. Ik ben dan 64 jaar en zit precies drie jaar voor mijn AOW. Ik krijg dan een bedrag ineens, waarmee ik mijn pensioen kan aanvullen. Dat is fijn natuurlijk, maar ik moest nog wel wat meer doen om de periode tot mijn AOW te overbruggen. Ik haal een deel van mijn pensioen naar voren en kies ook nog eens voor de eerste tien jaar een hoger pensioen in ruil voor daarna wat minder. Ik denk dat we later met minder geld rond kunnen komen.

Ik ruil ook het partnerpensioen voor meer pensioen voor mezelf. Mijn man heeft genoeg als ik zou wegvallen. Ik heb alle keuzes doorgesproken in het online pensioencafé van Rail & OV en heb het plaatje nu helemaal rond. Ik ben er erg blij mee allemaal. Kijk, ik vind mijn werk nog steeds leuk en ik zal ook mijn collega’s missen. Maar ik kijk ook wel erg uit naar mijn vrijheid. Na 1 september hebben mijn man en ik de tijd helemaal aan onszelf.’