Joseph is portefeuille manager Externe Mandaten

Brede interesse

In 2011 ben ik als management trainee gestart bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. Ik heb in Tilburg de masters Finance en Strategisch Management gevolgd. Ik heb een financieel profiel, maar combineer dat met een brede interesse. Tijdens mijn traineeship wilde ik uitvinden wat ik nu echt leuk vind en welke richting het beste bij me past. Het traineeship van Rail & OV bood mij daar uitstekende mogelijkheden voor. Zo heb ik zeer uiteenlopende opdrachten gedaan. Niet alleen bij het directoraat Vermogensbeheer, maar bijvoorbeeld ook bij de afdelingen HRM en Klantcommunicatie. Die breedte sprak mij aan.

Doorstromen

Na anderhalf jaar als trainee werkzaam te zijn geweest ben ik begin 2013 doorgestroomd naar de functie van beleggingsstrateeg. Ik heb mij beziggehouden met het beleggingsbeleid van Rail & OV. In bijna vijf jaar tijd heb ik hier veel geleerd en met plezier gewerkt. Eind 2017 solliciteerde ik naar de functie van portefeuille manager externe mandaten en werd aangenomen. Ik had zin in een nieuwe uitdaging!

"Van trainee tot portefeuille manager externe mandaten"

Nieuw vakgebied en reizen naar het buitenland

Als portefeuille manager externe mandaten ben ik medeverantwoordelijk voor de selectie en monitoring van externe vermogensbeheerders. Met een team van vier personen zijn we nauw betrokken bij alle externe vastrentende- en aandelenmandaten. Ons doel is om minimaal één keer per jaar bij onze managers in het buitenland langs te gaan. Het reizen naar onder meer London en New York hoort bij onze functie. Deze reizen maken het werk uitdagend en afwisselend.

Bekijk meer collega's

Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk de vacatures