Cynthia is procesmedewerker Informatisering & Change

Ik heb hier een vak geleerd

“Een paar jaar heb ik medische biologie gestudeerd. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt in een ondersteunende functie in het onderwijs. Ik wilde graag administratief werk gaan doen op een backoffice. Dat past bij mij. Toen ik bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer op de pensioenadministratie binnenkwam was ik echt een ‘pensioenmaagd’, ik wist niets van pensioenen. Ik kwam er snel achter dat ik het leuk vond om met brieven voor deelnemers en gepensioneerden bezig te zijn, ze echt tot in de puntjes goed te maken. Ik kreeg de kans om mij hier fulltime mee bezig te houden. Samen met de collega’s van de afdeling Informatisering & Change zorgden we ervoor dat de brieven geautomatiseerd naar onze deelnemers en gepensioneerden werden verzonden.

"Ze hebben elke keer weer met me meegedacht, dat vind ik zó tof!”

Een nieuwe kans

Na een paar jaar begon het te kriebelen en wist ik dat het tijd werd voor iets anders. Samen met mijn toenmalige manager en een coach ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe richting. En eigenlijk was het al snel duidelijk dat ik graag in de Informatisering aan de slag wilde. En die kans heb ik gekregen! Ik kon aan de slag bij de Servicedesk, de afdeling die het aanspreekpunt is voor gebruikers, leveranciers en beheerders over alles wat met Informatisering te maken heeft. Heel leerzaam en het gaf me een mooi kijkje in alle aspecten van Informatisering.

Doen wat je het leukst vindt

In die functie kwam ik in aanraking met de DNB-controls op het gebied van Informatiebeveiliging. Dat werd een steeds groter deel van mijn werk en ik vond het erg leuk om me hier mee bezig te houden. Toen de mogelijkheid voorbij kwam om dat fulltime te gaan doen en me hier in te specialiseren heb ik mijn kans gegrepen en gesolliciteerd. En nu mag ik doen wat ik het leukst vind!

Dus na hier eerst het pensioenvak geleerd te hebben mocht ik vervolgens een kijkje nemen in de Informatisering en heb ik nu de kans gekregen om me verder te specialiseren in de controls op de Informatiebeveiliging. Ze hebben elke keer weer met me meegedacht, dat vind ik zó tof!”

Bekijk meer collega's

Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk de vacatures