Angela is senior Pensioenjurist

Hartje centrum

Ik ben bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer komen werken vanwege de (geringe) grootte van het bedrijf. Maar de ligging heeft zeker ook meegespeeld: in het centrum van Utrecht, vlakbij het centraal station! Het kantoor van mijn vorige werkgever lag op een somber industrieterrein. Ik ging altijd met de auto naar mijn werk en in de lunchpauze bleef ik vaak binnen, want buiten was er weinig te beleven. Nu ga ik met de trein naar mijn werk en heb ik geen last van files. En in de lunchpauze loop ik samen met mijn collega’s langs de grachten van Utrecht. Dat vind ik heerlijk!

Goede afstemming

Ik houd me voornamelijk bezig met bestuursstukken, voor zowel de juridische kant als de beleids- en uitvoeringskant. Om mijn werk goed te kunnen doen werk ik nauw samen met onze opdrachtgevende klanten en met andere afdelingen binnen Rail & OV. Eens in de twee weken hebben we een ketenregie-overleg. Hier worden de complexe problemen met elkaar besproken en wordt het plan van aanpak goed met elkaar afgestemd. Dit werkt erg goed.

"Korte lijntjes en open communicatie”

Open communicatie

Het voordeel van het werken bij een kleiner bedrijf als Pensioenfonds Rail & OV zijn de korte lijntjes. Je weet bij wie je op welke afdeling terecht kunt en je loopt gemakkelijk naar elkaar toe, ook naar bestuurders. De communicatie vanuit het bestuur vind ik ‘open’. Medewerkers worden bij zoveel mogelijk zaken betrokken.

Kennis delen

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de pensioenwereld. Ik bezoek daarom regelmatig congressen en seminars. De kennis die ik vergaar deel ik met mijn collega’s. En zit er een grote wijziging aan te komen die gevolgen heeft voor onze bedrijfsvoering, dan geef ik een presentatie aan mijn collega’s. Na afloop worden er vaak nuttige vragen gesteld. Zo houden we onze kennis op peil, leren we van elkaar en kunnen we onze klanten optimaal bedienen.

Bekijk meer collega's

Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk de vacatures