Op dit moment kunt u niet inloggen via DigiD om bij MijnSPF/MijnSPOV te komen. Wij proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Uiteraard kunt u nog steeds uw pensioen aanvragen. Bel ons gerust voor het maken van een berekening of andere vragen.

Excuses voor het ongemak.

Moet ik afspraken maken over mijn pensioen?

Jazeker. Want als u uit elkaar gaat, wordt ook uw pensioen verdeeld. Er is een standaard verdeling maar u kunt daar afwijkende afspraken over maken. Lees hier of en wat u moet doen.

Bent u getrouwd of geregistreerde partners?

Dan heeft de scheiding zowel voor uw ouderdomspensioen gevolgen als voor het partnerpensioen (de uitkering die uw partner ontvangt na uw overlijden).

Het partnerpensioen dat u hebt opgebouwd tot de officiële einddatum van uw relatie komt in zijn geheel toe aan uw ex-partner.

Daarnaast heeft uw ex-partner heeft wettelijk recht op de helft van het ouderdomspensioen dat is opgebouwd tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. U kunt samen ook voor een afwijkende verdeling kiezen. Of uw partner kan afstand doen van haar of zijn deel van het ouderdomspensioen. Tenslotte kunt u samen ook kiezen voor conversie.

Woont u samen?

Dan heeft het uit elkaar gaan alleen gevolgen voor het partnerpensioen.

Net als bij gehuwden komt het partnerpensioen dat u hebt opgebouwd tot de officiële einddatum van uw samenwonen in zijn geheel toe aan uw ex-partner.

U hoeft het ouderdomspensioen niet te verdelen met uw partner. Wilt u dit toch? Maak daar dan zelf afspraken over met uw partner bij de notaris.