Als u het nalatenschap afhandelt

Als iemand overlijdt, dan kan het zijn dat u in het testament van de overledene wordt aangewezen om de financiële zaken af te handelen. Op deze pagina staat een aantal zaken waar u als executeur testamentair rekening mee moet houden.

U bent benoemd tot executeur testamentair

Dan is het handig voor u om rechtstreeks informatie te ontvangen over het pensioen van de overledene. Stuur of mail daarvoor het gedeelte van het testament waaruit uw aanwijzing blijkt, samen met de machtiging correspondentie en een kopie van het legitimatiebewijs van de overledene naar ons. Dan regelen wij voor u dat de correspondentie naar uw adres wordt gestuurd.

Woonde de overledene in het buitenland?

Dan ontvangen wij niet automatisch een bericht van overlijden. Stuur in dit geval een kopie van de overlijdensakte op via de post of mail. En bij vragen kunt u altijd met ons contact opnemen.

Hoe regelt u de bankzaken?

Nog verschuldigde betalingen maken wij over op het rekeningnummer van de overledene. U kunt als executeur testamentair bij de bank toegang tot de bankrekening aanvragen. Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer kan u niet rechtstreeks betalen.

Bankrekening opzeggen? Niet te snel!

Zegt u de bankrekening van de overledene niet te snel op. De laatste pensioenbetaling is uiterlijk op de 26e dag van de maand van overlijden. Deze laatste betaling en de overlijdensuitkering maken wij over op de bankrekening van de overledene. De overlijdensuitkering betalen wij binnen 2 maanden na overlijden.

De laatste jaaropgaaf

Heeft u zich als executeur testamentair bij ons aangemeld? Dan sturen wij de laatste jaaropgaaf binnen 3 maanden naar uw adres.