Dinsdagavond 30 mei vindt er onderhoud plaats aan Mijn Rail & OV. Mogelijk kunt u tijdens de werkzaamheden even niet inloggen. Onze excuses voor het ongemak.

Pensioenakkoord /RVU

Wel of niet kiezen voor RVU?

Wel of niet kiezen voor RVU? Gepubliceerd op 15/04/2021

U wilt gebruik maken van de RVU-regeling? Maar hoe pakt u dat nu aan? We helpen u graag een beetje op weg.

Stap 1: U gaat eerst praten met uw werkgever.

Heeft uw werkgever een RVU-regeling? Laat u dan goed informeren door uw werkgever over de RVU-regeling. Uw werkgever zorgt namelijk voor de uitbetaling hiervan. Uw werkgever kan u informeren over verschillen tussen de RVU-regeling en andere ouderenregelingen of een sociaal plan.

Stap 2: RVU aanvullen met pensioen?

Is alles duidelijk over de RVU-regeling van uw werkgever maar is het bedrag dat u ontvangt niet voldoende om de periode tot aan uw AOW te overbruggen? U kunt eerder uw pensioen in laten gaan. Ga naar de pensioenplanner op Mijn Rail & OV en bekijk de mogelijkheden en de hoogte van uw pensioen.

Let op: Gaat u met ontslag en laat u het pensioen niet aansluitend ingaan? In die situatie vervalt het recht op de Anw-compensatieregeling. Kijk daarom niet alleen naar uw eigen inkomen maar ook naar het inkomen dat uw partner heeft als u komt te overlijden.

Stap 3: Zet de stap!

Heeft u zich goed laten informeren? Is alles helder? Zet dan pas de stap!

Tip: Kijk niet alleen naar uw inkomsten maar ook naar uw uitgaven. Als u met pensioen gaat dan verandert de hoogte van uw inkomen. Het is goed om na te gaan hoeveel u na pensionering nodig heeft. Door uw hypotheek en andere leningen voor pensionering af te lossen kunt u uw lasten verlagen. Wellicht kunt u dan met een lager inkomen af. Bedenk ook wat u met uw vrije tijd gaat doen. Sommige hobby’s kunnen veel geld kosten.

Meer informatie over RVU-regeling en vervroegd uitreden leest u hier.