Wat en wanneer verandert er iets in de communicatie?

Wat en wanneer verandert er iets in de communicatie? Gepubliceerd op 21/04/2020

De fusie is een feit! Het Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer zijn per 1 april 2020 Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. Wat gaat u daarvan merken in de communicatie dit jaar? Wat er verandert en wanneer? Dat leest u hier.

Onze communicatie
In de communicatie gaan we geleidelijk over naar de naam van uw nieuwe pensioenfonds. Dus u ontvangt voorlopig ook nog berichten en brieven onder de ‘oude’ naam. Vanaf 1 januari 2021 ontvangt u al onze correspondentie met de nieuwe naam en nieuw logo.

Pensioenspecificatie
Vanaf april ontvangen gepensioneerden hun maandspecificatie van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. Dat ziet er met een nieuwe naam en nieuw logo natuurlijk wat anders uit dan u gewend bent.

Uniform Pensioenoverzicht
Ook dit jaar ontvangt u van ons uw pensioenoverzicht. Het pensioenoverzicht is een weergave van uw pensioen in 2019. Uw pensioenoverzicht wordt nog onder de ‘oude’ naam verstuurd.

Magazines
Vanaf mei ontvangt u ons magazine van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer.

Publieksversie jaarverslag
Dit jaar ontvangt u nog onder de ‘oude’ naam de publieksversie jaarverslag, want het betreft immers het jaar 2019.
De jaarverslagen van Spoorwegpensioenfonds en SPOV vindt u hier.

Nieuwsbrief
Vanaf april ontvangt u de digitale nieuwsbrief van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer, de deelnemers ontvangen ‘Pensioenalert’ en de werkgevers ‘Pensioensignalen’.

Website
Sinds 1 april is de nieuwe website www.railov.nl in de lucht. Op deze website vindt u steeds meer informatie. We zijn de komende tijd druk bezig om deze website verder uit te breiden. U wordt vanuit www.spov.nl en www.spoorwegpensioenfonds.nl dan ook steeds vaker automatisch doorverwezen naar pagina's op railov.nl. De verwachting is dat we in de maand juli helemaal overgaan op railov.nl.

Uw persoonlijke omgeving
Inloggen op uw persoonlijke omgeving en de pensioenplanner gaat nog steeds via MijnSPOV en MijnSPF.

MijnOverheid
Als u digitale post van ons wilt ontvangen, vink dan in MijnOverheid voorlopig nog 'Stichting Spoorwegpensioenfonds' of 'Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer' aan.

Waar kunt u terecht met vragen over uw pensioen?
Daarin verandert niets. U kunt bij ons terecht zoals u dat van ons gewend bent. Wij blijven een laagdrempelig pensioenfonds en staan graag voor u klaar.

U kunt ons nog steeds bereiken onder de gebruikelijke telefoonnummers en e-mailadressen:

Telefoonnummer: 030 232 9325 (van 9.00 tot 17.00 uur) e-mailadres: pensioenen@spfbeheer.nl.

Telefoonnummer: 030 232 9399 (van 9.00 tot 17.00 uur) e-mailadres: spov@spfbeheer.nl.


We kunnen u nu even niet ontvangen en bezoeken, maar onze dienstverlening gaat online door. Neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.