Moet ik mijn partner aanmelden?

Uw eventuele partner en kinderen mogen natuurlijk niet onverzorgd achterblijven mocht u onverhoopt komen te overlijden. Wat Rail & OV voor hen doet, leest u hier. 

Is het nodig om mijn partner aan te melden?

Bent u in Nederland getrouwd of bent u geregistreerd partner?
Dan is aanmelden niet nodig. Uw gemeente (basisregistratie personen) geeft aan Rail & OV door dat u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan. Wij regelen dan direct een partnerpensioen voor uw partner. U hoeft dus zelf niets te doen.

Woont u samen? 
Dan kunt u ervoor kiezen om uw partner bij ons aan te melden. Uw partner krijgt dan een partnerpensioen uitgekeerd als u komt te overlijden.
Let op: Doet u dit niet, dan komt uw partner niet in aanmerking voor partnerpensioen na uw overlijden.  

Houdt u er rekening mee dat uw partner bij aanmelding ook recht krijgt op (een deel van) het partnerpensioen als u vervolgens uit elkaar gaat. U leest er meer over op deze pagina.

Hoe meld ik mijn partner aan?

Stuurt of mailt u hiervoor het formulier aanvraag erkenning van het partnerschap ingevuld en ondertekend naar ons op. En vergeet niet een kopie van uw samenlevingsovereenkomst mee te sturen. Na erkenning is voor uw partner direct het partnerpensioen geregeld. U ontvangt hiervan een bevestiging en u ziet het in Mijn Rail & OV.

Meer informatie

Meer informatie over trouwen en samenwonen vindt u op deze pagina en in onze brochure.