Moet ik iets doen?

Werkgevers en vakbonden zijn op dit moment druk met elkaar in overleg over de inhoud van uw nieuwe pensioenregeling. Onze ambitie is dat de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2025 ingaat. Of dat gaat lukken hangt van veel dingen af. We kunnen op dit moment nog niet alles overzien.


Wat kan ik op dit moment doen?

Het is belangrijk dat u weet dat u een nieuwe pensioenregeling krijgt. Lees daarom alle informatie die u van ons hierover ontvangt. Kijk ook regelmatig op deze website.

U hoeft op dit moment nog niets te doen. Werkgevers en vakbonden overleggen met elkaar en bekijken de mogelijkheden voor een nieuwe pensioenregeling. Werkgevers en werknemers (vakverenigingen) bij Rail & OV hebben op 8 juni 2022 unaniem een voorlopige keuze gemaakt voor de solidaire pensioenregeling. Ze konden kiezen uit twee varianten: de solidaire of flexibele pensioenregeling.

De belangrijkste argumenten van sociale partners voor deze voorlopige keuze zijn:

  • De solidaire regeling biedt de meeste mogelijkheden om de sterke elementen van de huidige regeling te behouden;
  • De solidaire regeling sluit het meest aan op de wensen van de werknemers in de sectoren rail en openbaar vervoer;
  • De solidaire regeling legt meer de nadruk op het samen beleggen en samen risico’s delen;
  • De solidariteitsreserve in de solidaire regeling geeft betere mogelijkheden om pieken en dalen af te vlakken;
  • De keuzes uit de flexibele regeling vereisen deskundigheid van deelnemers, ook op het gebied van beleggen.

Deze keuze is nog voorlopig omdat op dit moment nog niet alle aspecten van de wet duidelijk zijn. In 2023 zullen de werkgevers en vakverenigingen een definitieve keuze maken voor de nieuwe pensioenregeling bij Pensioenfonds Rail & OV, mits de wetgeving op dat moment bekend is.

Heeft u in het verleden bij één van de bij ons aangesloten werkgevers gewerkt of bent u al met pensioen? Houd dan de communicatie van ons pensioenfonds in de gaten.

We houden u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen. In Mijn Rail & OV kunt u aangeven of wij u via e-mail mogen benaderen en of u onze digitale nieuwsbrief wilt ontvangen. Zo blijft u altijd op de hoogte.