Dinsdagavond 30 mei vindt er onderhoud plaats aan Mijn Rail & OV. Mogelijk kunt u tijdens de werkzaamheden even niet inloggen. Onze excuses voor het ongemak.

Op weg naar een nieuwe pensioenregeling

Op weg naar een nieuwe pensioenregeling

Het huidige pensioenstelsel is halverwege de vorige eeuw ontworpen en sluit niet meer aan bij de huidige tijd. Zo worden pensioenfondsen in het huidige pensioenstelsel verplicht om grote buffers aan te houden, waardoor ze het geld niet kunnen toekennen aan deelnemers en gepensioneerden. Dat is niet wenselijk. Verder is het huidige pensioenstelsel gericht op een situatie waarin werknemers levenslang bij dezelfde werkgever blijven werken. Dat is vaak niet meer zo. Ook dat vraagt om aanpassingen. Daarom is er een nieuwe pensioenwet, die de basis vormt voor een nieuwe pensioenregeling bij Rail & OV. Werkgevers en vakverenigingen in de sector Rail & OV zijn hierover met elkaar in overleg. De nieuwe pensioenregeling van Rail & OV gaat voor iedereen gelden, of u nu jonger of ouder bent. Of u nu werkt of al met pensioen bent. Hier leest u er meer over.

Tijdslijn bij Rail & OV
Hieronder ziet u de geplande tijdslijn van Rail & OV. Deze tijdslijn is onder andere afhankelijk van definitieve wetgeving. Wij streven naar een nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2025. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

tijdlijn NPR 6